Informatie  |  In de gemeente  |  Roosters  |  Contact    
       Dienstenoverzicht


In dit overzicht vindt u alle komende kerkdiensten, inclusief aanvullende info.
Kijk in het overzicht.

       Wat is geloven?


Nog nooit in een kerk geweest en toch nieuws-
gierig? Klik maar eens:

Waarom zou ik geloven?
Wie is God?
Wat is vrijgemaakt?
Filmpjes

       Meeluisteren?


live luisteren Hier kunt (mee)luisteren naar de diensten.

       Liturgiegroep


Bezig met de liturgie?
Er is een apart gedeelte van deze site beschikbaar:
ga naar Liturgie-portal.


Untitled Document

De Drentse bosrijke en centraal gelegen plaats Roden

De plaats Roden in Noord-Drenthe maakt onderdeel uit van de gemeente Noordenveld, waartoe een groot aantal omringende dorpen o.a. Peize, Nieuw-Roden en Norg behoren. De gemeente Noordenveld telt in totaal ruim 30.000 inwoners.

Roden is een snelgroeiend dorp vanwege de ideale ligging ten opzichte van Groningen en Assen (allebei op ongeveer 20 minuten afstand). Veel forensen die in deze plaatsen werken, zijn dan ook vanwege de ligging in Roden komen wonen. Roden kent zelf ook een aantal grote bedrijven zoals Cordis Europa en de kampeerspecialist De Vrijbuiter.


Het dorp is verder erg bosrijk, heeft een groot winkelcentrum en veel aanvullende voorzieningen (zoals een zwembad, kinderboerderij en speelgoedmuseum).
Verder heeft het dorp een authentieke dorpskern met een Brink, oude hervormde kerk en een oud adellijk herenhuis Havezathe Mensinghe geheten. In het nabijgelegen bos kan bij genoeg winterse vorst op de ijsbaan worden geschaatst.

In september vindt de vermaarde Rodermarkt plaats, welke enkele dagen duurt en bestaat uit een bedrijvenbeurs, bekende veemarkt, kermis, Rodermarktparade van door scholen en instellingen zelfgemaakte praalwagens en veel feesttenten met muziek.

Ot en Sien beeldje op de brink in het dorp

Kerk