Predikant

Sinds de zomer van 2014 zijn Marijke en ik bewoners van de pastorie van Roden. Ik als predikant van de gemeente, Marijke als mijn meewerker, klankbord, en maatje. We hebben samen al heel wat jaren levens- en praktijkervaring opgedaan: in het onderwijs, maatschappelijk werk, gehandicaptenzorg, en prediking en pastoraat, naast het grootbrengen van zeven inmiddels volwassen kinderen. God heeft ons leven op een bijzondere manier geleid: we hebben gewoond en gewerkt in Australie, Canada, Nederland, en West-Afrika. In de loop van ons leven hebben we christelijke broers en zussen van allerlei culturen meegemaakt. We hebben ervaren dat de verbindingskracht van het geloof in één God en Vader van ons allen, het vertrouwen op de verzoenende zelfovergave van zijn zoon Jezus, en de verwondering over het krachtige werk van de Heilige Geest, veel groter is dan verschillen die er tussen mensen kunnen ontstaan. Roden is, met z'n meer dan 700 leden, de grootste gemeente die wij tot nu toe gediend hebben. Ook hier is er veel verscheidenheid, beginnen wij te ontdekken: van inzichten, van gaven, van verlangens, van mogelijkheden, van karakters. Wij vinden het een bijzondere uitdaging om temidden van die grote verscheidenheid een samenbindende rol te spelen. Maar evengoed om in de samenleving van Noordenveld een positieve impact te hebben, om er - namens Jezus Christus en zijn gemeente - te zijn voor ieder die ons nodig heeft. We hopen dat mensen van binnen onze kerkelijke gemeente, maar ook van daarbuiten, De Pastorie als een open plek zullen ervaren, waar het goed ontmoeten is.