De Open Hof van de achterzijde

De Open Hof van de binnenkant

Het drieluik

Het kerkgebouw

Het kerkgebouw "De Open Hof" is gesitueerd op een goed gelegen locatie, geografisch gunstig te midden van de gemeente. Springt door vormgeving duidelijk in bet oog, waaraan ook het op het dak geplaatste en te verlichten ornament bijdraagt.
Ook de op twee plaatsen aangebrachte benaming "De Open Hof" geeft een duidelijke accentuering en wil als naam symboliseren de functie en taak van de kerk in de samenleving.

Het gebouw is geheel uitgevoerd in lichte MBI betonsteen en is door zijn kleurstelling alsmede hoogte verschillen, in het landschap als bij de toekomstige wegenkruising erg markant en opvallend.
Wij menen dan ook dat niet alleen de Gereformeerde kerk Vrijgemaakt te Roden verrijkt is met een fraai eigen onderkomen. Maar onze dorpsgemeenschap er een fraai gebouw bij heeft gekregen, dat niet alleen voor een eigen groepering mensen maar ook algemeen in ons dorp zijn plaats zal kunnen krijgen.

Van binnen is het gebouw praktisch en eenvoudig van uitvoering in moderne kleuren opgezet. en zowel voor het kerkgebeuren alsmede andere gebeurtenissen functioneel te gebruiken. Het gebouw heeft een capaciteit van totaal 550 zitplaatsen en is zo ontworpen dat ook eventuele toekomstige uitbreiding, door een kleine bouwkundige ingreep, makkelijk te realiseren is.
Zo zijn daarvoor reeds vergrote deurpartijen en noodzakelijke verlichting aangebracht en is ook de extra grote hal hierop berekend.

Er zijn 5 zalen beschikbaar die ruim van opzet en gedeeltelijk onderling zijn te schakelen. Ook zal de grote keuken qua capaciteit veel gebruik makkelijk kunnen verwerken.

Over het orgel kunt u elders op deze site verder lezen.

Het gehele gebouw rust op 73 palen. Veel zorg is besteed aan de technische voorzieningen.

De symboliek op de achterwand accentueert de centrale plaats van de preekstoel voor de woordverkondiging onder het kruis van Christus.
18 juni 1993 werd het kerkgebouw feestelijk door de gemeente van 510 leden in gebruik genomen.

Het drieluik, dat links voor in de kerk hangt, symboliseert het verloop van de aarde. Het linkerdeel geeft de schepping van de aarde aan.